Gyártás

A vágóhíd

A vágóhidunk Bács-Kiskun megyében, Móricgáton található. Elsősorban víziszárnyas baromfi vágására épült. Mivel kis kapacitású üzemről van szó, ezért a minőségre a legmesszebbmenőkig oda tudunk figyelni. A vágás, tisztítás teljes mértékben kézi munkával történik, ezáltal toll- és sérülésmentes termék kerül ki a vágóhídról. A levágott, hűtött árut átszállítjuk feldolgozó üzemünkbe, ahol továbbfeldolgozásra kerül.

Cégünk mindig fontos célnak tartotta a feldolgozóüzem gépeinek, berendezéseinek folyamatos fejlesztését, karbantartását. Ennek köszönhetően elmondható, hogy a Melkvi Farm Kft. különböző üzemrészeiben a kor színvonalának megfelelő gépeken történik a feldolgozás. Ezek segítségével lehetővé válik, hogy cégünk maradéktalanul megfeleljen a minőségirányítási rendszerek követelményeinek és nem utolsó sorban a fogyasztók által támasztott igényeknek.

Műszaki szakembereink állandóan felügyelnek a feldolgozóüzem berendezéseire.

Az élő állományt a beérkezése után a lehető legrövidebb időn belül, az állatjóléti követelmények szigorú betartása mellett kábítjuk és vágjuk.

A feldolgozás korszerű gyártósoron történik. A zsigerelést és a belsőségek eltávolítását kézi erővel végezzük, így kizárható a máj, de az egész test roncsolódása is. A zsigerelés után az összes baromfitestet és a hozzá tartozó belsőséget hatósági szakemberek saját szakembereinkkel együtt folyamatosan ellenőrzik. Ezek után a vágott baromfit daraboljuk, és súly szerint szortírozzuk. Majd a baromfitest közvetlenül a levegős előhűtőkbe kerül, ahol rövid időn belül eléri az előírás szerinti 4 °C alatti maghőmérsékletet. Innen jut el csomagolóüzemünkbe, ahonnan egészben, súly szerint szortírozva, darabolva és tálcázva értékesítjük. Minden egyes baromfi testrészt a csomagolás előtt egyenként minősítünk, így partnereinkhez, fogyasztóinkhoz kizárólag kiemelkedő színvonalú, hibátlan termék juthat el.

A belsőségek gyors hűtése jeges vizes pumpás rendszerek segítségével történik. Üzemrészeink hűtése automata szabályozású, a felszerelt hőmérséklet-érzékelők által mért értékek számítógépes rendszerrel megfigyelhetők. Az új, légkeveréses hűtőkamra üzembe állításával az alacsony hőmérsékletre lehűtött baromfi eltarthatósági ideje hosszabb lett.

Csomagolóüzem

Csomagolóüzemünk célja a vásárlói igények teljes körű kiszolgálása a legmagasabb színvonalon, a legjobb minőségben és a legrövidebb időn belül.

A csomagolási tevékenységet egy több helyiségből álló korszerű, a legszigorúbb higiéniai, élelmiszerbiztonsági követelményeknek is megfelelő üzemcsarnokban végezzük, ahol csomagoló, valamint tálcázó gépeinkkel vevőink igényeit magas színvonalon tudjuk kielégíteni.

Az itt alkalmazott védőgázas és vákuumcsomagolási technológia lehetővé teszi, hogy vásárlóink minél hosszabb fogyaszthatósági idővel juthassanak hozzá kiváló minőségű termékeinkhez. A késztermékek korszerű 0 fokos tárolóinkba kerülnek, míg vevőinknek pontosan, a kért időben kiszállítjuk.

A továbbfeldolgozást üllői üzemünkben végezzük. Szakképzett henteseink a zsigerelt állatokból pillanatok alatt bontott hústerméket állítanak elő. Igény szerint ezeket csomagoljuk (lédig, vákuum, skin), és ezután előhűtött, vagy gyorsfagyasztott állapotban kerülnek a vevőkhöz. A kiszállítást több hűtőkocsival végezzük, amely biztosítja termékeink időben történő célba jutását.

Fagyasztás, csomagolás

A csomagolás a megrendelő kérése szerint, egyedi igények alapján történik; lédig (ömlesztve) gyűjtőcsomagolásban, egyedileg polytasakban, tálcázva, vagy vákuumcsomagban, műanyag rekeszben, illetve környezetbarát újrahasznosítható karton dobozban. Termékeinket kívánság szerint címkézve illetve vonalkóddal, gyűjtővonalkóddal ellátva csomagoljuk.

A védőgázas csomagolású baromfitermékek a hagyományos csomagolású, vagy csomagolás nélküli termékekhez képest hosszabb minőségmegőrzési idővel rendelkeznek, s ez idő alatt a csomagoláson belül kialakított légtér biztosítja a termékek állandó minőségét. Így a fogyasztó a lejárati idő közeledtével is tökéletesen biztos lehet benne, hogy a termék friss, kifogástalan minőségű.

A készterméket kiszállításig több száz négyzetméter alapterületű, 0 °C hőmérsékletű hűtőtárolóban helyezzük el.

Ömlesztett fagyos termékeink egy tíz szintes gyorsfagyasztó alagútban; míg egyedileg fagyasztott, hordtáskás, darabolt termékeink spirálfagyasztóban érik el az előírt -18 °C maghőmérsékletet.

Folyékony Nitrogénes fagyasztás

Termékeink aromájának, színének, szerkezetének megóvása érdekében cégünk a legújabb nitrogénes technológiát is alkalmazza, illetve bérfagyasztást is vállal.

Ajánlatkérő űrlap

Kérjen ajánlatot termékeinkre vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeink egyikén!

Belföldi értékesítés:

Tóth Ervin +36 20 290 65 95

Nemzetközi értékesítés (international sales):

Soós Zoltán +36 20 960 86 21